En stor julegave til alle som trenger å bli sett

I går fikk vi en stor julegave!

UNICEF  Norge fikk 7,1 millioner kroner fra Gjensidige Stiftelsen til å fortsette prosjeket vårt ”Den Ene” i 2011 og 2012. Gleden sto i taket da vi fikk den gode nyheten! Pengene skal vi bruke til fortsatt å inspirere og gjøre voksne bevisst og oppmerksom på hvilken rolle de kan spille i et barns liv om de er oppmerksomme og bryr seg litt ekstra.

Mange barn i Norge vokser opp i en tøff hverdag. Det kan være at foreldrene deres, av ulike grunner, ikke er tilstrekkelig tilstede i livene deres, eller at de opplever vanskeligheter på skolen eller nærmiljøet. Barnet kan ha problemer i en kortere eller lengre periode. Mange barn i Norge trenger i slike situasjoner at voksne ser dem og bryr seg.

Det er dette prosjektet ”Den Ene” handler om.

Fordi mange barn og unge i Norge opplever at julen forsterker alt som er vondt og annerledes, og fordi vi i UNICEF Norge vet at det er så lite som skal til for å utgjøre en stor forskjell, håper vi at så mange som mulig vil bli Den ene.

Derfor har vi nå en kampanje vi kaller «Stilling ledig». Det er ikke en stilling i tradisjonell forstand, men handler om at alle voksne har en jobb å gjøre når det gjelder å ta ansvar for barn og unge i sitt nærmiljø. Jobben er aktuell hele året, men spesielt i julen, som er en tung tid for mange barn og unge.

Stilling ledig

Stilling ledig

Kanskje får du øye på et barn som Maiken, eller lillebroren hennes:

”Kjære Simon. Alle sier God Jul. Jeg sier ikke det. Jeg sier jula blir den samme i år som jeg skreiv til deg om i fjor og året før. Det blir bare øl og dram og hurramegrundt og faddderulandei og kjefting og f…skap og lillebroren min som griner. Jul er jul og jeg veit hva det er.

Maiken (14)

Maiken skrev et brev. Slik fikk Simon Flem Devold øye på henne, og på den måten ble Maikens jul synlig for mange av oss. De fleste barn skriver ikke brev til Simon. Men alle barn som har det vanskelig trenger å bli sett av en voksen. Alle barn trenger at noen tenner et lys når det er som mørkest og gir håp om bedre dager.

Alle barn fortjener en God Jul.

Takk for at du bryr deg.

 

1 kommentar

Filed under Barndom i Norge, Givere, Til ettertanke

1 responses to “En stor julegave til alle som trenger å bli sett

  1. Hanne Tiller

    Hei
    Leste artikkelen med stor interesse. Dette er en kjempeviktig sak. Med hilsen fra en som i 46 år har strevd med å bli sett og forstått rett. Nå får jeg endelig behandling for min PTST skapt av voksne som «har gått over lik» for å få oppmerksomhet og makt.

Legg igjen en kommentar